Spaudžiame sultis iš užsakovo arba savo obuolių
Sultims parenkame pačių sultingiausių ir saldžiausių obuolių veisles. Jau praejo tie laikai, kai obuoliu sultys būdavo nepakeliamai rūgščios ir reikėdavo jas saldinti medumi ar skiesti vandeniu. Mūsų sodų obuolių sultims nereikalingi jokie priedai. Ragaujant gali būti tikrai sunku patikėti, kad ten nėra pridėta nei kruopelės cukraus nei medaus nei nieko! O dieviškai skanu. Dėl smagumo prigaminome ir obuolių sulčių maišytų su juodaisiais serbentais, su kriaušėmis, su slyvomis bei su svarainiais. Nes visa tai auga mūsų arba kaimynų soduose. Išbandėme, aisku, ir egzotiškuosius apelsinus. .
Pabandykite ir jus!
OBUOLIŲ TRAŠKUČIAI
Genialu, kas paprasta! Mūsų soduose prie Dubysos ir Nemuno užauginti saldūs obuoliai išdžiovinami žemoje temperatūroje. Jokių priedų – tik obuolys ir šiltos vasaros prisiminimai! Vanduo išgaruoja, o visapusiškai žmogaus organizmui naudinga ląsteliena, mineralinės medžiagos ir vitaminai lieka. Obuoliukai traškūs, lengvo saldžiarūgščio skonio, tirpstantys burnoje. Valgydamas negali sustoti. Bet geriau nepadauginkite – juk 100 g traškučių, tai visas kilogramas obuolių!Labai patogu užkandžiui įsidėti į darbą, į mokyklą, pasiimti į kelionę, pavaišinti svečius, labai tinka pasimėgauti vietoj deserto po vakarienės ar pietų. Be to, keli traškučiai įmesti į bet kokio troškinio ar sriubos puodą labai pagerina skonį. Ir kvepia vasaros sodais.
OBUOLIŲ SKANĖSTAI
Tikriausiai kiekvienas esame kažką panašaus ragavę vaikystėje. O gal net patys bandėme pasigaminti. Ir puikiai žinome kiek kantrybės ir laiko reikia, kad obuolių košė paskleistų savo aromatą ir suvirtu i tirštesnę masę, iš kurios jau galima gaminti sūrį. Belvederio obuoliu puode kvapni košė letai verda ir kliuksi kasdien. Bet, kad nebūtų taip nuobodu, dar pridedame visokiausių gėrybių: apelsinų, riešutų, saulėgrąžų ir moliūgų sėklų, ar slyvų, bei pagardiname egzotiškais prieskoniais. Dar šiek tiek cukraus ir jokių konservantų. Tik natūralūs ingredientai.Taip norisi, kad patys aromatingiausi, saldžiausi Belvederio obuolių gaminiai atsidurtų ant jūsų stalo. Ir primintų vaikystės namus kvepiancius obuoliais, kur ant krosnies kabėdami džiūsta sūriai.
Bevederio obuolių skanėstuose sudėta viskas, kas geriausia. Tai daugiau nei obuolių sūris. Belieka pasirinkti megstamiausius priedus: skanėstus verdame su apelsinais, su slyvomis, su riešutais ar su saulėgrąžų bei moliūgų sėklomis.
Sveikas obuolinis ryškaus skonio saldus užkandis.